Nezavisni blok je danas dostavio potpise podrške za nastup i predlaganje kandidatskih listi na narednim lokalnim izborima, čime je ispunjena jedna od temeljnih zakonskih formalnosti za preko trideset opština u oba bh entiteta.

U delegaciji koja je posjetila Centralnu izbornu komisiju su, pored predsjednika Senada Šepića, bili još i zastupnici Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH Aida Baručija, u Parlamentu Federacije BiH Amer Obradović i u Gradskom vijeću Zenica Ekrem Tuka.

Važno je istaći da će Nezavisni blok uz sopstvene liste u preko trideset opština u oba entiteta, i sa pet kandidata za načelnike, u nekim lokalnim zajednicama nastupati i u koalicionom obliku, oko čega se još usaglašavaju lokalni programi i platforme koje za cilj moraju imati realne i izvodljive mjere za dobrobit svih građana podjednako.

Zahvaljujemo se svim gradjanima, njih skoro 7000 koji su dali potpise podrške za prijavu Nezavisnog bloka i time potvrdili da su prepoznali istrajnost, dosljednost i vjerodostojnost politike po čemu je prepoznatljiv Nezavisni blok na prostoru cijele BiH.

Ponosni smo na činjenicu da i naše lokalne organizacije predstavljaju društveno odgovorni i pošteni pojedinci te da će upravo takvi biti predvodnici politika Nezavisnog bloka kao budući vijećnici i načelnici općina.

Svim ostalim sudionicima u izbornom procesu želimo puno sreće i uspjeha, uz poziv da ostatak izbornog procesa i kampanju vodimo na demokratski i fer način, što u konačnici jedino može donijeti željeni prosperitet našim sugrađanima i državi Bosni i Hercegovini.

Press služba