Nakon što je prošle sedmice u Bihaću 20 Bišćanki pristupilo Nezavisnom bloku, od juče je ovaj odbor bogatiji za još 17 novih članova i članica, koji su u prostorijama stranke potpisali pristupnice Nezavisnog bloka.

Dobrodošlicu novim članovima uputili su predsjednik Stranke Senad Šepić, te potpredsjednica Gradskog odbora i vijećnica u Bihaću Elvira Selmanović.

“Prije nekoliko dana sam ispratio oko 200 maturanata i maturantica, od kojih najveći broj svoju budućnost želi graditi van granica BiH jer ovdje ne vide svoju perspektivu. Siguran sam da naš grad i cijela Krajina može izgraditi sistem i biti mjesto gdje će naša mladost ostajati i ovdje zasnivati svoje porodice i da to radi čega idu u Evropsku uniju možemo napraviti i u našoj Krajini, koja je kapija EU. Za to nam treba politika koja to razumije i ima znanja i viziju da to napravi, a Nezavisni blok upravo to nudi i zato sam sretan da budem dio takvog tima i dam doprinos da ta politika uspije i naš kanton i cijela BiH se pokrene naprijed”- izjavio je tokom potpisivanja pristupnice u NB Ibrahim Ćehić, dugogodišnji profesor i direktor Medicinske škole u Bihaću.

Aldina Alić, privatna poduzetnica i građevinski inženjer iz Bihaća je istakla da je u Nezavisnom bloku prepoznala politiku koja ima i bavi se konkretnim rješenjima za privredu, izgradnju ambijenta za veća ulaganja i privlačenje investicija, te jasno zagovara ravnomjerni razvoj i ulaganja na prostor cijele BiH.

“Politika koja ima rješenje za smanjenje parafiskalnih nameta, administrativnih barijera, za realni sektor koji je zapostavljen i politika koja razumije i nudi olakšice poslodavcima kako bi zapošljavali nove radnike i spriječili odliv radne snage iz BIH je moj izbor. Ovo je i politika koja ima jasnu evropsku viziju i rješenja za lokalne zajednice i našu Krajinu, koja ima ideje za novu ekonomsku politiku koja će dati šansu uspješnim i sposobnim, umjesto dosadašnjeg načina, samo podobnim, dobila je moje puno povjerenje. Nadam se da će me veliki broj mojih prijatelja i poslovnih partnera u ovoj odluci podržati”- izjavila je Aldina Alić.

Proces širenja i jačanja strukture Nezavisnog bloka se nastavlja i u drugim gradovima i općinama USK, a narednih dana i sedmica slične akcije će biti upriličene i u Bosanskoj Krupi, Cazinu, Sanskom Mostu, Bužimu i Velikoj Kladuši.