Dosljednu politiku, prepoznatljiv odgovoran i pošten odnos Nezavisnog bloka svakim danom u BiH prepoznaje sve veći broj građana.

Danas je u Bihaću upriličen svečani prijem za nove članice Bloka žena koje već duže vrijeme na razne načine u prvom redu izražavaju suport i poštovanje prema zalaganju Elvire Selmanović, vijećnice NB-a u Gradskom vijeću Bihać, i njenoj snažnoj borbi za prava svih sugrađana.

Inače, preko 20 novih članica danas je predvodila grupa kojoj je dobrodošlicu u Nezavisni blok poželio i Elmedin Đuzel, predsjednik Glavnog odbora Nezavisnog bloka:

“Samo sistemski i zajedničkim snagama možemo uticati na promjene i spriječiti egzodus odlaska ljudi van države Bosne i Hercegovine. Izuzetna mi je čast biti prisutan ovom svečanom činu u kojem bihaćke dame masovno izražavaju svoj stav prema aktuelnoj političkoj situaciji i ulaze u Nezavisni blok kojeg vide kao jedinu čištu političku stranku u BiH, bez ikakvog opterećenja ili neke vrste hipoteke. Pozivam sve ljude sa dobrim namjerama da ovaj trend nastave i dalje i da se priključe NB-u, počev od naših mjesnih, općinskih ili gradskih odbora diljem BiH. “

Zahvalivši se svim svojim sugrađanima i sugrađankama na dosadašnoj podršci u radu i borbi za jednaka prava za sve, Elvira Selmanović članica Predsjedništva NB-a i vijećnica u GV Bihać je dodala:

“Hvala svima koji Nezavisni blok vide kao jedinu ozbiljnu političku organizaciju i prepoznaju naše istinsko zalaganje na svim nivoima. Mi smo mlada stranka ali smo zapaženi u svim sferama društvenog i političkog života. Smatram da bavljenje politikom treba biti jedan častan posao, a politička volja ne smije biti iznad zakona, odnosno zakon mora biti jednak za sve. Čovjek poštuje svoju državu ako poštuje njene zakone.”