Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić boravi danas u posjeti Tuzlanskom kantonu, gdje posjećuje kompanije, udruženja, a razgovarat će sa građanima i održat će sastanke sa aktivistima Nezavisnog bloka u Srebreniku, Lukavcu, Kalesiji i Tuzli. U Srebreniku Šepić je obišao kompaniju ”Herceg” koja zapošljava preko 350 radnika i predstavlja jednog od najvećih proizvođača PVC i Alu stolarije u Bosni i Hercegovini i šire. Važno je naglasiti da se radi i renomiranoj firmi koja već duži niz godina uspješno izvozi stolariju u zemlje Evropske unije, a i šire. Domaćin predsjedniku Nezavisnog bloka bio je Ramiz Karić, direktor kompanije ”Herceg” i predsjednik Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona, koji je ovom prilikom izjavio:

”Nama kao firmi je cilj biti među najboljima. I mi to zapravo i jesmo. Isto tako želimo dati podršku najboljima u njihovom poslu. Upoznat sam sa idejama i programom Nezavisnog bloka o novoj ekonomskoj politici i vidimo da je ona okrenuta rasterećenju privrede i zapošljavanju sa konkretnim mjerama. Slogan ‘Oslobodimo i pokrenimo BiH’, kada je u pitanju poslovna scena, preveo bih na – oslobodimo privredu i pokrenimo razvoj. Zbog toga smatram da nas trebaju voditi osobe koje imaju dokazan politički karakter, koje su na strani običnog naroda, ali i neko ko ima otvorena vrata u Evropi kako bi na najbolji način predstavljao našu zemlju. Kod mene nema dileme  da je Senad Šepić kredibilan kandidat  za Predsjedništvo BiH i ja mu želimo iskazati punu podršku za kandidaturu za tu poziciju”.

Šepić se zahvalio domaćinima, te je istakao značaj ravnomjernog  regionalnog razvoja, o čemu je već poduzimao inicijative u Parlamentu BiH. ”I u Srebreniku i u mom Cazinu, u čitavoj BiH, ljudi osjećaju nepravdu, vide da su prevareni više puta, i sa desne, i sa lijeve strane, i od zelenih i od crvenih, osjećaju da ova zemlja treba promjene i novu politiku. Nezavisni blok okuplja uspješne ljude, te želi snažno novim, srednjim putem, zemlju pokrenuti naprijed i ka Evropskoj uniji. Mi za to imamo ideje, program i ljude koji će to sprovesti”, izjavio je Šepić.

Nakon Srebrenika, Šepić će posjetiti i kompanije u Lukavcu, Tuzli, te će sa građanima i aktivistima Nezavisnog bloka biti na iftaru u Kalesiji.

Press služba