Nezavisni blok pokrenuo je inicijativu da se ovogodišnje najviše priznanje Grada Bihaća za izuzetne doprinose i afirmaciju Grada dodijeli hrabroj Azri Dedić, prvakinji Evrope u džudou, koja je na najljepši način promovisala Grad Bihać, ali i cijelu BiH. Vjerujemo da će gradska uprava i odgovorni u Bihaću prihavititi i podržati ovaj prijedlog koji predstavlja napljepšu priču koja dolazi iz ovoga Grada u 2019. godini.

Također, Nezavisni blok će iz sredstava Fonda solidarnosti ove stranke, putem kojeg se stipendiraju učenici, studenti i mladi talenti, osigurati godišnju sportsku stipendiju za Azru Dedić.

“Pozivamo gradsku upravu da finansijski nagradi Azru Dedić za njen trud i rezultate, a pozive upućujemo i prema višim nivoima, Vladi USK, Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara BiH da hitno donesu odluke za finansijsku podršku ove hrabre djevojke, jer njen uspjeh i rezultat su najbolji promotor vrijednosti našega sporta i mogu biti inspiracija za mnoge malde sportiste širom naše države. Uz veliki uspjeh Amela Tuka, ovaj rezultat Azre Dedić nas također čini posebno ponosnim i vjerujemo da će nadležni u institucijama svih nivoa u BiH podržati ovaj naš prijedlog.”- izjavio je Ismar Cerić, predsjednik Gradskog odbora Nezavisnog bloka Bihać.

Press služba