Nakon prve faze reorganiziranja Gradskog odbora, novoimenovani predsjednik GO NB Visoko Rusmir Ganić analizirao je najavljenu sjednicu Gradskog vijeća ali i odnos pozicije i opozicije u ovom gradu:

„Zapošljavanje i biznis, poljoprivreda i turizam, kapitalna planiranja i izdvajanja, olakšice za povećanje uslova za zapošljavanje i stvaranje novih vrijednosti kroz razne vrste naknada prilikom gradnje, zatim pitanja rada lokalne samouprave i pravobranilaštva, u Visokom se moraju posmatrati sa puno više budnih očiju i ne samo od strane gradskih vijećnika i onih kojima je to svakodnevni posao u Gradskoj upravi.

Najavljena sjednica Gradskog vijeća po dnevnom redu isuviše je obimna i važna. Ukoliko pogledamo teme i oblasti o kojima je definisano da će se voditi rasprave između vijećnika, smatram da će ova sjednica u ogromnoj mjeri definisati tok ove godine i ostvarivanje prava građana u Visokom.

Pozivam sve vijećnike, kako pozicije tako i vijećnike opozicije, da obrate pažnju na svaki zarez i svaku tačku u materijalima za ovo vijeće. Upravo su svi vijećnici taj najvažniji „filter“ gradonačelniku i službama koje treba da servisiraju grupna ali i pojedinačna prava građana. Građanima a ne strankama ste položili zakletvu i odgovorni ste za svaki fening Budžeta.

Ovo nije vrijeme za politička i populistička pozicioniranja, nego je vrijeme za odgovornost i rad. Zajednički novac svih privrednika, svih obrtnika, svaka marka svake mjesne zajednice, zatim novac svih sportskih, kulturnih i drugih kolektiva ne smije se dijeliti samo odabranim i podobnim.

Ovakve sjednice vijeća su prilike da se određene stvari „provuku ispod žita“ i da se zbog nedovoljne pažnje namjerno ili nenamjerno učini nepravda prema onima za koje su namijenjena i planirana sredstva u Budžetu Grada Visoko“, izjavio je Rusmir Ganić, predsjednik povjerenstva NB Visoko osvrčući se na najavljenu sjednicu Gradskog vijeća Visoko koja je zakazana za četvrtak, 31. mart 2022. godine, te je dodao

„ Nakon što smo završili prvu fazu reorganiziranja našeg Gradskog odbora, svoje djelovanje Nezavisni blok Visoko planira intenzivirati na konstruktivan i odgovoran način. Koristiti ćemo sve mehanizme, saradnju sa drugim političkim strankama i pojedincima da u ovom gradu nastavimo širiti principe odgovorosti, principe dosljednosti i poštenog pristupa politici i društvenim tokovima,“ zaključuje Ganić.

Press služba