Poštovani građani,

Općinski odbor Nezavisnog bloka Vareš će na Lokalnim izborima 2020.godine, kao i na Općim izborima 2018.godine, voditi isključivo pozitivnu kampanju u kojoj ćemo Vas informisati o kandidatima Nezavisnog bloka za Općisko vijeće Vareš i o Programu NB Vareš tj. o onome šta ćemo raditi u narednom četverogodišnjem periodu.

Dakle, nećemo se baviti drugim strankama i njihovim kandidatima. Svi se mi manje-više poznajemo.

Živimo u maloj općini, toliko maloj da se niko ne može predstaviti kao moralan i pošten, a da čaršija ne zna ako je suprotno.

Vareš se davi u problemima skoro 3 decenije, zanemaren i zapostavljen od viših nivoa vlasti a urušen od lokalnih vlasti. Poznato je šta je ko uradio ili nije uradio.

Poznato je i koje su politike zaslužne za sve ono što nas danas okružuje, zato i nema potrebe da se trošimo na takve stvari. Često čujemo da se provlači floskula kako je politika prljava i da su svi političari isti.

To nije i ne smije biti tako.

Upravo se za takvu percepciju zalažu oni koji su politiku obesčastili i načinili je prljavom, a to rade kako bi i sami ispali manje prljavi. Na kraju krajeva mi iz NB Vareš nismo političari.

Političari su oni koji crpe državne resurse i od toga udobno žive, a doveli su nas do….

Mi smo više aktivisti, grupa građana, koja voli svoj grad, koja želi da živi u Varešu, da živi sa svojim narodom – sa narodom na koje mi ličimo i sa ljudima koji su nama nalik.

Ne želimo nikoga kriviti uz kafu, ne želimo ležati kući i gledati u plafon. Želimo biti nosioci pozitivnih promjena i nadamo se da ćete nas kao takve i prepoznati.

Želimo osnivati i odgajati porodice upravo ovdje, među familijom, komšijama i ljudima koje mi volimo. Upravo zato vrijeme je za novu, drugačiju politiku.

Politiku povjerenja, pomirenja, suradnje, na dosljednoj i principijelnoj politici koja se neće prodavati i koja će konkretno raditi.

Pozivamo sve aktere Izbora, političke partije, OIK, biračke odbore i posmatrače da rade svoj posao časno, pošteno i u skladu sa Zakonom, bez bilo kakvih prevara i nečasnih radnji a sve u cilju vraćanja poljuljanog povjerenja građana.

Izbori i volja birača je zapravo najvažniji temelj i poluga demokratije kakvoj težimo. Niko nema pravo mijenjati volju birača, čak šta više, to je krivično djelo.

Pozivamo građane, da u što većem broju izađu na izbore 15.11.2020. g.

Na listama svih partija ima kvalitetnih pojedinaca, podržite one za koje smatrate da će vas dostojanstveno predstavljati, kojima će interes građana biti ispred bilo kakvih drugih interesa (ličnih ili stranačkih).

Ukoliko pak smatrate, da nemate za koga glasati.., i popunjeni nevažeći listić je Vaše demokratsko pravo i izraz stava.

Sve je bolje nego ostati kući, ili izaći na izbore ali neispuniti glasački listić – tek tada nesvjesno ostavljate prostora onima koji se eventualno služe izbornim prevarama.

Ko od sugrađana hoće pošteno, rame uz rame, da jedni drugima budemo podrška i partneri možete sa nama.

Možda će biti i ljepših vremena, ali ovo je NAŠE.