Nezavisni blok Kakanj izražava oštru osudu zbog posljednjih dešavanja usmjerenih prema FK Doboj Kakanj, čiji su fudbaleri i rukovodstvo dostojanstveno i viteški ostvarili sportski rezultat u fudbalskoj Premijer ligi BiH a koji im se želi osporiti administrativnim i drugim nečasnim i sumnjivim radnjama van sportskog terena.

“Da smo dotakli samo dno u to budite sigurni, zar i u sportu politika i mafija treba da odluči ko će igrati premijer ligu, a ko neće?

Fudbaleri FK Mladost Doboj Kakanj su ostavljali srce na terenu, fer, sportski i pošteno zadržali su status premijerligaša BiH na zelenom terenu.

Ovim činom Nogometni savez BiH je pokazao svoje pravo lice i želi da uništi nogomet u BiH. Poruka Nogometnom savezu BIH “Svi smo mi FK Mladost Doboj Kakanj!”

Tražimo ostavku presjednika i svih članova Nogometnog saveza BiH, ” poručio je Nermin Šljivo u ime Općinskog odbora NB Kakanj, podsjećajući na stavove navijačke skupine Crvena legija koje prenosimo u cjelosti:

Crvena Legija – zvanično saopštenje:

Mi, Crvena Legija, navijači FK Mladost Doboj – Kakanj, djeca našeg voljenog kluba želimo javno da izrazimo punu podršku našem Klubu u borbi za pravdu. Želimo javno i glasno da kažemo da je naš Klub, kojem je uskraćena licenca za učešće u Premijer ligi BiH za narednu sezonu, nakon što smo časno izborili opstanak, u otvorenoj borbi protiv NEPRAVDE, KRIMINALA I KORUPCIJE KOJEG PREDSTAVLJA FSBIH!!!

Izbačeni smo iz lige bez razloga, nakon što to nisu uspjeli na zelenom terenu. Gledali smo kako nas ubijaju sudijskim nepravdama, odlukama direktno na štetu našeg Kluba, gledamo to već 6 godina. Sada su otišli korak dalje i žele na sve načine, kriminalne, drske i pokvarene da nas izbace iz lige.

Svjedoci smo najgore sezone od 1996. pa do danas, sezone u kojoj se na zelenim terenima širom BiH dešavalo sve osim fudbala, na štetu gotovo svih, a u korist odabranih, najviše na štetu naše Mladosti. Svjedoci smo rušenju saveza, države, reprezentacije od strane korumpiranih članova tijela FSBIH. Nećemo o tome kako je i ko šta izborio u ligi, to nije naša briga, iako bi trebalo biti jer smo svi bili svjedoci neviđenih nepravdi i tendencija kako bi se nekome olakšalo a nekome otežalo, ali sada smo u borbi za svoj Klub. Mladost je svoj ostanak u ligi osvojila časno, na terenu, bez ičega poklonjenog za razliku od nekih drugih, u borbi koja se često vodila 11 protiv 14.

Ovom prilikom želimo da javno kažemo da ovo nije udar na Mladost nego na državu, savez koji nju predstavlja, reprezentaciju koja je jedan od najvećih simbola jedine nam domovine.Želimo da upozorimo navijače drugih klubova, svih onih koji imaju predznak ‘bosanski’ da ste svi vi slijedeći na redu. Danas je to Mladost, sutra je Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Čelik, Velež… Na kraju krajeva, to je sutra i naša reprezentacija. Mi nismo politični, ali odluka da se Mladost izbaci je POLITIČKA pa ne možemo izbjeći tu temu.

Za kraj, ali najvažnije, pozivamo cijelu kakanjsku javnost, predstavnike općinske vlasti, naše navijače, sve građane našeg Kaknja čije ime časno i ponosno nosimo i kojeg časno predstavljamo širom jedine nam domovine, da se danas u 18:00 okupimo ispred prostorija FK Mladost kako bismo dali jasnu poruku da stojimo ne za Mladost, nego za pravdu a protiv kriminala i korupcije. Ovo nije borba za Mladost, nego za pravdu i pravo. Pozivamo našeg predsjednika i članove upravnog odbora da prisustvuju našem skupu u 18:00 kako bismo im pružili nedvosmislenu i bezrezervnu podršku u borbi protiv terora i nepravde kroz koju prolazimo.

18:00h ispred klupskih prostorija, ZA PRAVDU I PRAVO, PROTIV KRIMINALA I NEPRAVDE!!!