Veliko interesovanje građana za promjene strukture vlasti u Hadžićima, ponovo je iskazano ovih dana na info štandovima Nezavisnog bloka.

Građani i kandidati su saglasni da više ne smije biti dilema da li je najveći prioritet rješavanje pitke vode za svako domaćinstvo i naselje, bez obzira za koju stranku ili kandidata stiže izborna podrška građana iz tog naselja.

Podsjećamo da oko 60 % stanovništva općine Hadžići pije vodu iz azbestnih cijevi, da 40 % stanovništva nema uredno vodosnabdijevanje a da izvještaji govore kako kroz lokalni vodovodni sistem godišnje propada oko 70% vode zbog dotrajale i neadekvatne vodovodne mreže. 

Također, prioritetno želimo zaustaviti zagađivanje voda na području naše općine ali i zaustaviti negativnu praksu zakašnjele i nestručne rekonstrukcije vodovodnih i kanalizacionih sistema.

Odlukom Općinskog vijeća želimo izvrši dodatni pritisak na nadzor cijelog procesa, osigurati kvaitet rekonstrukcije i izgradnje, i to tačnim definisanjem odgovornosti, obaveze ali i naknade štete od strane izvođača za sve radove koji se finansiraju iz općinskog budžeta uopšte.

Želimo zaustaviti praksu asfaltiranja pa naknadnog uništavanja puteva zbog sanacija navedenih vodovodnih i kanalizacionih sistema jer ključ je u odgovornom i stručnom planiranju a ne u stihijskoj kupovini političkih poena posredstvom ove probematike.

Definitivno je da između građana i budućih vijećnika Nezavisnog bloka postoji konsenzus za povratak prepoznatljivog i domaćinskog imidža ovom dijelu Kantona Sarajevo koji mora biti razvojno orjentisan, privlačan svima i poželjan za ugodan život.

Press služba