Program za mandat 2020. – 2024. kojeg je usaglasio Općinski odbor Nezavisnog bloka za Općinu Hadžići, nudi sasvim novi i odgovoran pristup ravnomjernog razvoja lokalne zajednice, sa posebnim akcentom na uvažavanje potreba građana i stručnim utemeljenjima.

“Smatram da MZ Žunovnica zaslužuje novi tretman lokalne vlasti, i to u skladu sa tradicionalnim i historijski utemeljenim vrijednostima, kao urbana sredina nadomak centralne jezgre Hadžića.

Novim, Regulacionim planom za MZ Žunovnicu, sa sadržajima koji su neophodni građanima, moguće je dati doprinos stvaranju novih vrijednosti, povećati stanogradnje, vratiti stari sjaj.

Ova mjesna zajednica desetljećima je bila prepoznatljiva po mnogim sadržajima, kao što su auto utrka međunarodnog karaktera, po ugostitlejkoj ponudi prirodnog ambijenta ispod planine Igman, ali i po njegovanju tradicije naših sugrađana romske nacionalnosti svakog proljeća.

Svjedoci smo da ovih dana drugi predstavljaju nove bandere i asfaltiranja puteva kao lično postignuće, iako smo u 21. vijeku u kojem se podrazumijeva da takvo nešto ne smije biti predmet za jeftine političke poene.

Neću obećavati igrališta niti parkove, nove zgrade, nove stanove ili tržne centre, nego pozivam kolege iz svih stranaka, stučnjake is oblasti planiranja i građenja, iz oblasti saobraćaja, ali i sve građane da iznesu svoje prijedloge kako bi na demokratski i najbolji način došli do najboljih urbanističkih rješenja u budućem Regulacionom planu za ovaj dio Općine Hadžići,” izjavila je Nejra Hrvat, kandidatkinja Nezavisnog bloka za Općinsko vijeće Hadžići, osvrčući se na mjesnu zajednicu u kojoj stanuje.

Lista kandidata Nezavisnog bloka za Općinsko vijeće Hadžići: