Kandidati Nezavisnog bloka za Gradsko vijeće Cazin danas su održali konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen Program Nezavisnog bloka za oblast poljoprivrede čije su pojedinosti prezentirali kandidati Zuhdija Nadarević i Zehrudin Velić.

Program podrazumijeva znatno povećanje poticaja za poljoprivrednike Cazina, zagarantovanu cijenu i siguran otkup onoga što poljoprivrednici proizvedu, ali i ostale konretne mjere definisane kao potreba proizvođača.

Pokretanje gradske hladnjače u kojoj bi poljoprivrednici mogli skladištiti svoje proizvode, zatim povoljnije cijene goriva i osiguran reporomaterijal za sjetvu, zauzimaju poseban segment u prioritetnim inicijativama za naredni mandatni period.

Ono što Nezavisni blok želi ustanoviti za poljoprivrednike Cazina jeste poseban tim koji će povezati fondove Evropske Unije i naše poljoprivredne proizvođače, kako bi se na najbolji način iskoristila sredstva namijenjena njima. Kako ističu iz NB Cazin, cilj je zaštititi svakog poljoprivrednika jer zemlja bez poljoprivrednika je zemlja bez budućnosti.

Press služba