NB Bihać poziva građane da izađu na izbore, u nedjelju 15. novembra 2020. godine a da nakon izbora zajedno nastavimo graditi državu u kojojo će izabrani zvaničnici, počev od lokalnog nivoa pa nadalje, biti istinski zastupnici interesa naroda koji rješavaju konkretne probleme svih a ne da su zastupnici interesa pojedinaca ili grupa.

„Nezavisni blok je nastao prije tri godine kao pokret odgovornih građana i građanki. Politička partija koja prvi put izlazi na lokalne izbore u gradu Bihaću. Mi smo odlučni da se posvetimo konkretnim stvarima, a svaka lokalna zajednica ima svoje konkretne probleme koji ne traže politikantstvo nego konkretna rješenja. 

Možemo smanjiti nezaposlenost kroz programe subvencija, kao i dati priliku prvog zaposlenja za mlade. Imamo projekte da se obrt ili firma pokrene za manje od sedam dana uz sredstva za podsticaj malih biznisa. Znamo kako privući i strane investitore i kako osigurati posebne fondove za otkup poljoprivrednih proizvoda. Razvojom privrede u gradu Bihaću povećaćemo broj radnih mjesta gdje će se zaposliti mladi stručni ljudi, a time i smanjiti odlazak mladih iz države BiH.

 Naše dosljedno zalaganje za državu jednakih šansi za sve, za ravnomjerno razvijenu zemlju, u kojoj porodilja, policajac, medicinska sestra i učitelj, na prostoru cijele BiH imaju ista primanja; zalaganje za zdravlje i očuvanje radnih mjesta ljudi tokom pandemije, za naš narod u dijaspori i za rješavanje migrantske krize, koja ne smije biti teret samo jednom dijelu države nastavićemo i dalje vjerujući da će to naši građani prepoznati i podržati.

Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svih oko vas a na biračkim mjestima poštujmo sve propisane mjere koje u uslovima pandemije COVID-19,“ izjavio je Nazif Ćehajić, predsjednik GO NB Bihać i nosilac liste za Gradsko vijeće Bihać.

Press služba