Nezavisni blok Bihać izražava punu podršku radu izabrane vijećnice Elvire Selmanović ali i cjelokupne opozicije u ovom gradu, istaknuto je sinoć na sastanku Gradskog odbora Bihać koji je između ostalog razmatrao aktuelne probleme stanovništva ovog grada uz mogućnosti za njihovo brzo rješavanje.

Gradski odbor Nezavisnog bloka Bihać će putem vijećničkih pitanja i inicijativa tražiti odgovore zašto, kako i zbog koga mnoge stvari u ovom gradu doslovno stoje i ne rješavaju se.

Istaknuta je potreba za stalnim obilaskom lokalne zajednice radi masovnijeg uključivanja stanovništva u sudjelovanje u svim aktivnostima, a prije svega apostrofirane su potrebe za analizama i prijedlozima na stavke koje su gradski vjećnicnici ranije podnijeli i prenijeli.

Također, Gradski odbor NB Bihaće se dotakao i uticaja današnje političke situacije na budućnost cijele Bosne i Hercegovine te poziciji Bihaća i Krajine u tom pogledu.

Dogovoreno je da planirani prioriteti i aktivnosti budu stalno obnavljani i dopunjavani novim a realizacija praćena i usmjeravana timski uz što veće učešće građana.

Iz Gradskog odbora Nezavisnog bloka Bihać pozivaju građane da prate njihove aktivnosti te da se pridruže u iznošenju prijedloga i mišljenja.

Na oficijelnoj Facebook stranici “Nezavisni blok Bihać” građani će imati priliku vidjeti sve što predlaže i radi Nezavisni blok kao i termini narednih sastanka, u prvom redu Izvršnog odbora GO NB Bihać.