Zaslužni sportisti u BiH, po uzoru na mnoge druge razvijene države, konačno bi mogao dobiti Zakon kojim bi se omogućilo zaslužnim sportistima da imaju doživotne naknade. Takvih je u FBiH tek nekolicina, koji su osvajali najviše medalje na olimpijadama ili najvišim međunarodnim takmičenjima. Ovom se temom duže bavio Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije BiH koji je napisao: 

“Danas je Predstavnički dom Parlamenta Federacije prihvatio nacrt zakona o doživotnoj mjesečnoj naknadi zaslužnim sportistima u FBiH. 

Lično sam od početka mandata uputio tri inicijative i tražio da Vlada FBiH riješi ovo pitanje. Posljednju sam uputio 27. 10. 2021. i ona je dobila podršku radnih tijela, ali se Vlada konstantno oglušavala. Bez obzira na sve, drago mi je da je nacrt došao od kolega iz vladajuće većine i sretan sam da smo učinili korak naprijed i usvojili ga. 

Naravno, brine što se Vlada nije oglasila ni o ovom nacrtu i da smo na kraju mandata. 

Ovo je pitanje dostojanstva naših šampiona i pobjednika, ali i motivacije mladih ljudi da se bave sportom i osvajaju medalje za našu Bosnu i Hercegovinu.”- napisao je zastupnik Nezavisnog bloka i Koalicije Država Amer Obradović na svome FB profilu.