Koaliciji Država pristupio je i Savez demokratskih snaga – SAVEZ. Ovaj politički SAVEZ ima sjedište u Banja Luci i nakon Platforme za progres, Nezavisnog bloka, Zelenih BiH, Posavske stranke, Napredne demokratske stranke, postao je novi član ove sve brojnije koalicije. SAVEZ nije ulazio ni u kakve koalicije sa kriminogenim vladajućim strankama, niti sa njihovim licemjernim saučesnicima, zlobnom opozicijom. Nisu željeli postojeće stanje prihvatiti i legalizovati kao neminovno. Ne žele biti jalovi i nijemi saučesnici, te je za njih Koalicija Država jedina prava alternativa koja nudi promjenu.

Koalicija Država u javnosti i među građanima dobija sve veću podršku, naročito naš kandidat za člana Predsjedništva BiH, Mirsad Hadžikadić, čime se potvrđuje teza da građani žele istinske promjene, a ne neke lažne spasioce. Širenje Koalicije Država daje nam podstrek da na izborima ponudimo najbolje ljude, one koji su spremni biti nosioci drugačijeg pristupa u politici i oni koji ne žele matematički razmišljati i kalkulisati o Bosni i Hercegovini nego suštinski, kako zbaciti režim, a državu i njene institucije vratiti građanima – saopštili su iz Koalicije Država.

U ime SAVEZ-a, pristupanje koaliciji je ozvaničio predsjednik Veljko Čerketa, dok su u ime Koalicije Država potpisivanju prisustvovali vodeći ljudi Mirsad Hadžikadić, Senad Šepić, Jusuf Arifagić, kandidat za predsjednika/potpredsjednika entiteta Republika Srpska i drugi.