Dana 30.01.2019. godine, Kantonalni odbor NB-a Zeničko-dobojskog kantona održao je redovnu sjednicu u prostorijama Gradskog odbora NB Zenica.

Na sjednici KO NB-a ZDK-a, na kojoj je prisustvovao i  potpredsjednik NB-a gospodin Fuad Kasumović, kao i izabrani zastupnici iz ovoga kantona donesena je Odluka kojom se oštro osuđuje svako vaninstitucionalno i djelovanje suprotno odlukama Predsjedništva i drugih organa Nezavisnog bloka od strane pojedinih članova i izabranih zastupnika NB-a, kao i partnera, s kojima je Nezavisni blok zajedno u ZDK učestvovao na izborima 2018. godine.

KO NB-a ZDK-a potvrđuje svoju punu opredjeljenost novoj politici i principima na kojima je i formirana stranka kao i predizbornim obećanjima datim glasačima. Istovremeno, KO odbacuje sve pokušaje destabilizacije NB-a iznutra i izvana.

U skladu s tim, KO NB-a ZDK-a daje punu podršku Predsjedništvu NB-a i ostalim izabranim organima Stranke da vode sve procese razvoja NB i poziva sve članove i aktiviste da se uključe u unutarstranačke izbore koji su utoku i tako doprinesu jačanju NB i nove politike koja je potrebna cijeloj BiH.