Nakon odluka i izbora na Kongresu stranke, danas je u Sarajevu održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora Nezavisnog bloka. Za predsjednika Glavnog odbora  izabran je magistar ekonomije Elmedin Đuzel, jedan od osnivača Nezavisnog bloka iz Banja Luke, dok su za potpredsjednike izabrani Irina Dobnik, Edita Beganović i Miloš Jakovljević.

Glavni odbor je potvrdio imenovanje Predsjedništva Stranke, te je za generalnog sekretara izabrao Ediba Smolu, jednog od osnivača i dosadašnjeg predsjednika Općinskog odbora NB-a Kakanj. Smolo je magistrirao ekonomiju na Međunarodnom univerzitetu u Kuala Lumpuru (Malezija) i trenutno privodi kraju doktorat, također u Maleziji.

Glavni odbor je usvojio plan aktivnosti za naredni period i pravce političkog djelovanja Nezavisnog bloka, te ostao pri osnovnoj ideji osnivanja stranke – drugačiji pristup politici i suprotstavljanje aktuelnom načinu upravljanja zemljom. Nezavisni blok će svoje djelovanje usmjeriti na parlamentarne inicijative i rješenja za obične građane, kao i politički raditi na okrupnjavanju snaga koje žele drugačiju i prosperitetniju Bosnu i Hercegovinu.

 Press služba