Emina Drinjaković, kandidatkinja Koalicije DRŽAVA za Parlamentarnu skupštinu BiH broj 6, izborna jedinica BPK i KS, poziva na hitno donošenje Zakona o zaštiti domaće proizvodnje na nivou Bosne i Hercegovine.

“Pristup EU fondovima za razvoj domaće ekonomije u ovoj zemlji predstavlja najveću enigmu u javnosti jer liderima stranaka na vlasti nije u cilju da se govori o toj temi i temama koje život znače.

Cijeli državni aparat je nespreman i nedovoljno je jak da zaštiti našu ekonomiju od nelojalne konkurencije iz inostranstva a pogotovo zbog nedostatka unutrašnjeg konsenzusa da se jača domaća privreda.

Potrebno je da sa najviše razine napokon nastupimo kao država. Iz pojedinih stranaka, u Parlamentu BiH doslovno su sjedili oni koji mrže ovu državu i koji koče sve ono što je dobro.

Pozivam na donošenje Zakona o zaštiti domaće proizvodnje, hitno.

U proteklom mandatu pokrenuli smo peticiju o tome i građani jasno kažu da žele kupovati domaće proizvode, da razumiju kako se pune budžeti za penzije, za invalidnine, za zdravstvo, za školstvo. To su razlozi koje ne smije niko ignorisati, bez obzira koju drugu državu smatrali kao svoju osim Bosne i Hercegovine,” naglašava Emina Drinjaković, kandidatkinja Koalicije DRŽAVA za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine broj 6, izborna jedinica koja obuhvata BPK i KS.

Press služba