Iza nas je mjesec predizborne kampanje. Nezavisni blok je odgovorno postupao, nismo održavali velike skupove, niti smo uradili bilo šta što bi ugrozilo zdravlje ljudi.

Nažalost, svjedočili smo, a evo svjedočimo i večeras da se grubo krše epidemiološke mjere i to od ljudi koji bi se trebali ponašati najodgovornije u ovoj čitavoj nesreći koja nas je zadesila sa koronom. Kaznite te ljude na izborima!

Nezavisni blok nije imao svoje velike bilborde, nismo plaćali TV nastupe, niti iza nas stoje tajkuni i sumnjivi finansijeri – naša kampanja je bila transparentna, poštena i ponosni smo na svoje čestite kandidate koji su prezentirali našu platformu KONKRETNO.

Za svaku od općina u kojoj imamo svoje kandidate, napravili smo program sa konkretnim idejama i rješenjima, vjerujući da NB nudi pozitivne promjene u politici i društvu općenito.

Imamo sjajne kandidate za načelnike Sanskog Mosta (Nijaz Kadirić), Bužima (Ibrahim Livaković), Bugojna (dr. Asmir Karadža) i Ilidže (Tahir Pervan), kao i kvalitetne ljude za vijeća od Krajine, preko Srednje Bosne i Zeničko-dobojskog kantona, pa do Kantona Sarajevo, TK-a i Srebrenice… Vjerujemo da ih vrijedi birati, jer su to sposobni, časni i pošteni ljudi.

Drage građanke i građani,

Izađite i birajte u nedjelju!

Razumijemo strah i bojazan od pandemije, ali stavite dvije maske, rukavice, dezinficirajte ruke… i pravac biračko mjesto!

Glasanje nije ništa opasnije od odlaska u prodavnicu, a Vaš glas odlučuje ko će upravljati lokalnom zajednicom u kojoj živite naredne četiri godine.

Vjerujemo da je moguća bolja i drugačija Bosna i Hercegovina. Vjerujemo da nam neće ukrasti još dodatne četiri godine!

Nezavisni blok će biti Vaš glas i neće ga iznevjeriti! Hvala vam za vašu podršku i povjerenje i što ćete u najvećem broju izaći na izbore!