Povodom obilježavanja mjeseca aprila kao mjeseca književnosti, članice Bloka žena USK su u Velikoj Kladuši upriličile druženje sa istaknutom književnicom Kadifom Tahirović.

Obzirom da epidemiološke prilike ne dozvoljavaju organiziranje književnih večeri, promocije knjiga za veći broj posjetilaca, ali i druge manifestacije ovim povodom, članice Bloka žena iz Bihaća i Velike Kladuše su na svojstven način željele poslati poruku o važnosti književnosti kako za opću pismenost tako i za jačanje cjelokupnog identiteta svih građana Krajine ali i Bosne i Hercegovine.

Realizirajući aktivnosti iz svojih godišnjih planova, članice Bloka žena iz cijelog USK potvrdile su opredjeljenje da će i na ovakav način istrajavati na promovisanju istinskih vrijednosti našeg društva, njegujući sve ono što jača cjelokupnu prepoznatljivost ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Inače, rođena Cazinjanka Kadifa Tahirović jedna je od produktivnijih i prepoznatljivijih bh. autorica u posljednje vrijeme čije su knjige poezije „Vječna ljubav“ i „Stihom kroz voljeni, ponosni Cazin“ ili romani „Kad ljubav zakasni“, „Nijemi krik“, „Nevjesta iz polja lavande“ ili “Proljeće njihove jeseni”, sa oduševljenjem prihvaćeni od strane ljubitelja pisane riječi.