Stavovi – Sadeta Hadži (Blok žena/Koalicija DRŽAVA Kakanj)

Nekadašnji graditelji države, branitelji, čestiti i pošteni radnici danas su penzioneri. Oni su branili i odbranili BiH a onda su dobro uglađeni lopovi, malo po malo sve razgradili i ragrabili.

Uništavali su zajedničke firme iz kojih su nas sistemski istjerivali a u kojima smo svi imali mjesto i ulogu, pa su onda te iste firme za bagatela kupovali, krčmili zajedničku imovinu i trpali ogromne novce u svoje i džepove svojih rođaka.

Sramotno je sve to ali je i istinito…

Taj organizovani i poticani kriminal svojevrstan je zločinački pothvat neviđen u historiji i čovječanstvu i upravo je to ugrozilo standard svih nas u ovoj zemlji a posebno nas penzionera što je rezultat ruba propasti i prosjačkog stapa koji nam svima prijete.

Svi mediji, sve statistike i sva istrazivanja dokazuju da su penzioneri najugroženija kategorija ovog društva i države.

Penzionerima je oteto dostojanstvo, poniženi su, više su gladni nego siti, nemaju sigurno i dostupno liječenje.

Njihove pošteno zarađene mirovine sramno su među najnižim u regionu i svijetu a najveći procenat penzionera ne može da obezbijedi osnovne uslove za život tokom jednog mjeseca.

Vlasti na svim nivoima svakodnevno pokazuju kako nemaju sluh za ovu populaciju a još više, očigledno je da nemaju znanje, nemaju kapacitet i namjeru da se bave našim problemom osim onda kada je potrebno i iznova lagati u svrhu predizbornih poena.

Bliže se izbori ma kad god i kako go da se održe, a penzioneri očekuju nove laži. Očekuju simbolična i minimalna povećanja penzija ali također, penzioneri očekuju i svjedoci su svakodnevnih poskupljenja svih namirnica i troškova života.

Pozivam penzionere na vaznu ali i neophodnu odluku… PROBUDIMO SE!!!

U ovoj zemlji postoje zdrave i državotvorne snage.

Ovdje glad više ne smije da nadglasa a šutnja neka prestane biti znak odobravanja.

Svi mi nemamo iste navike i iste potrebe ali penzioneri moraju imati isti cilj, a to je dostojanstvo.

Moramo jedni drugima pružati ruku solidarnosti, moramo uvijek i iznova graditi povjerenje a upravljanje državom povjeravati onima koji su odgovorni i principijelni, nikako varalicama i dokazano nepoštenima. Poštena država mora da nam je stalna zadaća i obaveza od koje ni mi danas a ni generacije koje dolaze nemaju pravo odustati.

Oslobodimo se straha od drugog i drugačijeg. Pozovimo sve parlamentarce u ovoj zemlji, na svim nivoima i u svim kantonima i entitetima da u parlamentima podignu glas u ime penzionera, da svoje inicijative usmjere ka osnovnim životnim potrebama a ne u smijeru bezizlaznih i besciljnih svađa i replika.

Dragi penzioneri, ključ za DRŽAVU je kod nas a ne kod njih…