Razija Mujanović, potpredsjednica Nezavisnog bloka i kandidatkinja za Općinsko vijeće Ilidža, poslala je snažnu poruku i poziv sugrađanima putem svog facebook profila:

“Uspjeti u životu znači maksimalno se posvetiti onome čemu vam srce teži. Talent je svakako bitan, ali ako je želja dovoljno velika da vas natjera da u svakom trenutku razmišljate kako unaprijediti sebe u onome što volite, na to dodate stotine litara znoja pokušavajući se usavršiti – vrlo lahko spoznate da je samo nebo granica. Ja sam se time vodila cijeli svoj život.

Košarku sam disala, košarku sam mirisala, okupirala mi je snove, i svaki svjesni trenutak sam joj posvetila. Ostatak znate!Nakon što sam postigla šta se postići moglo i ostvarila svoj potencijal od Boga dan, sav svoj fokus usmjeravam da svojim znanjem i iskustvom pomognem našoj lokalnoj zajednici da ljude sa talentom prepoznamo na vrijeme, u njih uložimo i, ako Bog da, zajedno s njima se radujemo budućim sportskim uspjesima naših reprezentativaca.

U toj priči, upoznala sam jednog strašno vrijednog momka koji izgara od želje da promijeni stanje u lokalnoj zajednici. Profesor je u srednjoj školi, i kaže: “Razo, moji učenici neće iz predavanja i priče naučiti o važnosti svakodnevne borbe, niti će naučiti o trudu koji je potreban da se kod nas uspije! Ali će itekako naučiti ako se ugledaju na nekoga. Ja želim da im svakim svojim korakom budem uzor i ohrabrim ih da uspješno vode svoje životne bitke!”

Mladi ljudi poput Jasmina Šarića, Adele Kapo, Dželile Vatrić i svih drugih su me motivirali da i sama uđem u ovu priču kako bih svojim znanjem i iskustvom doprinijela da Ilidža postane onakva kakvom je oni žele, za naše sugrađane i nas.

Pozivam moje prijatelje da podrže Nezavisni blok Ilidža, ove mlade ljude i mene kao drugu na listi.

Imamo KONKRETNA rješenja!!!