Predsjednik OO Nezavisnog bloka Žepče i zastupnik u Skupštini ZDK, Amer Ahmić osudio je nedavno paljenje zastave Bosne i Hercegovine na jednom ugostiteljskom objektu u Žepču:

„Bosna i Hercegovina je suverena i postojana država, ma kako je mnogi žele predstaviti i koliko snažno nastoje uništiti njeno istinsko biće. Nedopustvo je da se bilo kome a pogotovo pripadnicima MUP-a ZDK može desiti navodno prikrivanje vandalizma i uništavanje simbola državnosti Bosne i Hercegovine.

Kao zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona oštro osuđujem ovaj čin i  smatram da je neophodno pojačati represivne mjere za počinioce ovakvih djela. Lično ću učiniti sve kako bi se za ovakve vandalske ispade kroz Skupštinu ZDK adekvatno sankcionisali počinioci ovakvih djela. Vrijeme je da se sa ovakvim postupcima tijela vlasti pozabave na pravi način, oštro i beskrupulozno jer državnost i kontinuitet Bosne i Hercegovine plaćena je skupo.

Izvjesno je da su počinioci ovog gnusnog djela ohrabrenje za nešto ovako našli u sve jačim nasrtajima na dignitet Bosne i Hercegovine, na urušavanje njenog poretka koji dolazi čak i od zvaničnika čija je zadaća upravo suprotno, da štite i čuvaju mir i stabilnost na ovim prostorima.

Bosna i Hercegovina je bila i biti će simbol višeetničnosti, zajedništva i tolerancje. Njeni građani će obilježavati njeno postojanje na svakom pedlju pa i u Žepču će slaviti njene bitne datume kao što je Dan državnosti Bosne i Hercegovine, ma kako to nekima smetalo,“ izjavio je Amer Ahmić, predsjednik OO Nezavisnog bloka Žepče i zastupnik u Skupštini ZDK.

Press služba