Povodom stalnih napada, konstrukcija, blaćenja i podvaljivanja Nezavisnom bloku, od strane korumpiranog aktuelnog režima plaćenih poslanika, njihovih kupljenih podanika koji manipuliraju i organiziraju nelegalne sastanke i režimskih medija, Nezavisni blok će – bez obzira na stalne atake – ostati principijelan i neće odustati od svoje političke misije. Organizatori nelegalnih, vanstatutarnih sastanaka, samo su produžena ruka plaćenih poslanika od strane režima i legalni organi Nezavisnog bloka će s tim u vezi poduzeti odgovarajuće mjere. Promjena vlasti, ovakvog režima i njihovih poslušnika za Nezavisni blok nema cijenu.

Pozivamo nadležne institucije da ispitaju političku korupciju i kupovinu poslanika te da spriječe izbor novih vlasti na principu – tender većine, a koja je potplaćena putem javnih preduzeća. Svi dosadašnji potezi aktuelne vlasti, njihovi mediji, obavještajna struktura, institucije, i one parainstitucionalne, kupljeni poslanici itd. usmjereni su na rukovodstvo Nezavisnog bloka i na predsjednika Senada Šepića koji su im problem jer su ostali dosljedni onakve politike zbog koje je Šepić izašao iz SDA i na tragu one politike koju je Nezavisni blok čitavo vrijeme i zagovarao u predizbornoj kampanji.

Očito smo smetnja ovakvom upravljanju zemljom koja je osiromašena, opustošena i bez ikakve nade za budućnost svih njenih građana. Uvjereni smo da će nakon istražnih radnji biti dokazano ko je kupljen od poslanika, kojim novcem i za koju svrhu.

Pozivamo i sve druge časne političke subjekte da stanu u odbranu demokratskog poretka i svrgavanja korumpiranog režima.

Press služba