Povodom današnjeg sastanka predstavnika probosanskih stranaka u Doboju, Nezavisni blok izražava optimizam i uvjerenje da naredna izborna godina donosi boljitak Bosni i Hercegovini ali i jači njen identitet i suverenitet, posebno u  entitetu Republika Srpska.

“Naziru se jake konture koje po prvi put u entitetu RS otvaraju prostor da Bosna i Hercegovina više nije statistička greška ili marginalizirana strana u odlučivanju. Namjerno ističem Bosnu i Hercegovinu u kontekstu sadašnjeg trenutka i svega onoga što je konkretna strategija i plan za buduću suradnju i nastup političkih stranaka u ovom dijelu naše zemlje.

Nezavisni blok će i dalje biti jedan od najsnažnijih zagovarača ovakvih susreta i djelovanjanja. Uvjeren sam u dobre izborne rezultate naredne godine i pravi zaokret Bosne i Hercegovine ka EU integracijama i NATO savezu,” izjavio je Elmedin Đuzel, predsjednik Glavnog odbora Nezavisnog bloka, učesnik današnjeg sastanka u Doboju.

Inače, danas je u Doboju usaglašeno da sve stranke do 01. oktobra dostave zvanične odluke svojih stranaka za pristupanje koaliciji koja će nastupati u entitetu RS što je prethodnica formiranja koordinacionog tijela na najvišem nivou.

“Ovim pristupom nastupati će se na nivou svih devet izbornih jedinica ponaosob a stranke će dostaviti prijedloge za izmjenu i dopunu Platforme i dokumenata koji su danas usvojeni kao što su Poslovnik ili sastavi komisija,” dodao je Đuzel.

Naredni sastanak biti će zakazan za kraj oktobra u Srebrenici, a domaćin je Stranka za BiH.

Press služba