Članovi Gradskog odbora Nezavisnog bloka Bihać su na svojstven i neuobičajen način obilježili 8. mart, Dan žena a u svim gradovima Unsko-sanskog kantona, uz prigodnu čestitku i cvijeće.

Žene USK nisu krile pozitivne ipresije i emocije obzirom da nije baš uobičajeno da stranke čine bilo šta ukoliko nije u toku predizborna kampanja.

Elvira Selmanović, vijećnica u Gradskom vijeću Bihać, kao članica Nezavisnog bloka je ovom prilikom izjavila:

¨Iz dana u dan žene pokazuju da su rame uz rame, u svim poslovima, ravnopravne sa muškarcima. Iako je to svakodnevnica, 8. mart je dan kada se pojačava pozitivan odnos prema ženama, bez kojih čak ne bi bilo ni čovječanstva, ni muškaraca.

S toga, Nezavisni blok, u čijem sastavu ima puno žena, čestita ovaj međunarodni praznik sa željom da se više pažnje posveti ženskom rodu, a samim tim bi se povećali pozitivni rezultati u svim sferama ljudskog bitisanja. Ako smo mi žene uporne da se realizuju ova naša uvjerenja, onda rezultati neće izostati¨.

Ovakve stavove podržale su i druge članice GO Nezavisnog bloka Bihać, koje su dale svoj doprinos u razvoju svijesti da su žene jedinstven i najbitniji segment svakog društva, pa i našeg i da njihova zastupljenost u javnom životu mora biti prioritet onima koji odlučuju, onima koji ovoj zemlji žele ubrzan korak naprijed.