Nezavisni blok Kantona Sarajevo izražava razočarenje i oštro osuđuje potez ministara u Vladi KS koji su se vakcinisali u svojim uredima i odvojeni od ostalih građana koje bi morali odgovorno predstavljati i sa njima dijeliti istu sudbinu.

„Ovi ljudi građanima iz dana u dan serviraju razočarenja, a ovakvo ponašanje i odsustvo odgovornosti i brutalna zloupotrijeba pozicija predstavlja ponižavanje svih građana ovog kantona ali i uloga koje su im u ime građana povjerene u Vladi KS.

Svjesni šta rade i posljedica koje slijede, pojedini ministri u Vladi Kantona Sarajevo kada su se vakcinisali po kancelarijama imali su na umu osudu javnosti pa su prekršili svoju praksu da sve što rade to slikaju i objave na društvenim mrežama, što je još jedan pokazatelj bezobzirnosti i dvoličnosti.

Da li je ovo još jedna potvrda kako njihov ukupan angažman predstavlja jednu veliku laž i manipulaciju a da je vakcinisanje po kancelarijama Vlade KS još jedna paradigma shvatanja obaveze, dužnosti i odgovornosti vladajuće strukture u KS svakako će pokazati građani na narednim izborima,“ izjavio je Jasmin Šarić, predsjednik NB Kantona Sarajevo.

Press služba