Štab Nezavisnog bloka Hadžići sinoć je održao redovne konsultacije i utvrdio plan aktivnosti u nastavku predizborne kampanje za lokalne izbore ove godine.

Kandidati i volonteri Nezavisnog bloka iznijeli su mnoga zapažanja iz dosadašnjeg toka kampanje ali i podsjetili na temeljne programske odredbe za naredni mandatni period.

„Transparentno trošenje budžetskih sredsva za nas je polazna osnova, a nezavisna i eksterna revizija svih tendera u zadnjih 20 godina, odnosno trošenje sredstava iz Budžeta, jedna je od prvih naših zajedničkih zadaća. Uz ovo, konkretnom odlukom želimo ukinuti primanja po više osnova iz budžeta za odabrane pojedince.

Važno je podsjetiti da naš izborni program precizira ukidanje velikih i privatizovanih sredstva na ime reprezentacije načelnika općine, ali precizira i uvođenje zabrane korištenja službenih vozila za privatne potrebe. Kao privrednik, ističem da nećemo dozvoliti prodaju gradskog građevinskog zemljišta jer je to imovina svih građana.

To zemljište treba investitorima, a mi im želimo pomoći da ga dobiju na korištenje. Konkretnim odlukama želimo osloboditi poslovne prostore na atraktivnim lokacijama koje su stranke uzurpirale a koje mogu donositi novu vrijednost i puniti općinski budžet namijenjen svim građanima podjednako a revizijom i stalnim unapređenjem pravila, odluka i procedura, želimo osigurati jednake šanse za sve nove i postojeće firme, za pojedince koji se žele upustiti u bilo koji biznis.

Također, želimo depolitizirati sva zapošljavanja i transparetno, uz adekvatan nadzor, želimo osigurati jednake šanse za sve prilikom zapošljavanja,“ izjavio je Admir Mujanović, nosilac liste kandidata Nezavisnog bloka za Općinsko vijeće Hadžići.