Gradska organizacija Nezavisnog bloka Bihać najoštrije osuđuje nedolično i za građane pogubno ponašanje gradskog vijećnika Armina Amidžića (POMAK) koji je na posljednjoj, 7. sjednici Gradskog vijeća Bihać predložio, zatim opstrukcijom uticao na druge, a na kraju glasao protiv svog prijedloga za pomoć penzionerima u nabavci ogrijeva.

Naime, pomenuti vijećnik je nevješto i krajnje neodgovorno, jeftino populistički, uputio amandman kojim se za 2021. godinu ukida ekonomski kod za finansiranje političkih stranka a da se tim sredstvima finansiraju penzioneri u smislu subvencioniranja pri kupovini ogrijeva što su mogli čuti i građani putem talasa Radija Bihać koji je prenosio zasjedanje.

Ovdje je očigledna namjera bila da se predlaganjem amandmana populistički stekne simpatija kod naših najugroženijih građana penzionera. Kada je vidio da će amandman imati dovoljan broj „ruku“, glasao je protiv, a svojim stranačkim kolegama Amidžić je prije pojedinačnog izjašnjavanja rekao da napuste sjednicu. Bez trunke empatije, ovi vijećnici POMAK-a su poslušali naredbu, napustili sjednicu i tako se grubo poigrali sa našim penizonerima i njihovom socijalnom statusu od kojih većina njih jedva sastavljaju „kraj sa krajem“.

Želimo podsjetiti da je ovakvo ponašanje i poniženje Gradskog vijeća Bihać tretirano i Etičkim kodeksom izabranih zvaničnika grada Bihaća, koji između ostalog obavezuje gradske vijećnike i vijećnice da izbjegavaju sve oblike obmanjivanja, manipulaciju, samopromociju i neučtivost, odnosno da svaki vijećnik/vjećnica svojim ponašanjem grade kako vlastiti dignitet, tako i dignitet Gradskog vijeća Grada Bihaća.

Inače, Armin Amidžić (POMAK) je vršilac dužnosti (v.d.) direktora Turističke zajednice grada Bihaća, koji tu funkciju nezakonito obavlja skoro četiri (4) godine, a kao izabrani zvaničnik – vijećnik u GV Grada Bihaća s time je očito i u sukobu interesa.

Nadalje, izbijanjem pandemije COVID-19 u 2020. godni, prema projektu općinskog okolišnog i ekonomskog upravaljnja (MEG), kojeg finansira Švicarska vlada, realizovan je program subvencija turističkih i ugostiteljskih usluga putem vaučera. Kako je Armin Amidžić kao v.d. Turističke zajednice Grada Bihaća medijima izjavio da je prodano 600 vaučera iz prve serije u iznosu 120.000 KM, i ovim putem ga pozivamo da upozna javnost gdje je završio taj novac, odnosno da i Gradskom vijeću dostavi izvještaj o utrošku ovih namjenskih sredstava.

Press služba