Generalni sekretar, Edib Smolo, je jučer u Gradačcu održao konsultativno-radni sastanak sa članovima gradskog odbora NB Gradačac. U toku sastanka generalni sekretar je prisutne upoznao sa aktivnositima NB-a i planovima za dalji rad.

Prisutni članovi NB Gradačac su upoznali generalnog sekretara sa trenutnom situacijom u gradu Gradačcu te aktivnostima gradskog odbora NB-a. Iako svjesni teške političke situacije kako u zemlji tako i u Tuzlanskom kantonu, ostaju čvrsto na principima koje Nezavisni blok zagovara od svog osnivanja a to su pored ostalih put BiH ka punopravnom članstvu u NATO-u i Evropskoj Uniji.

Jedna od aktivnosti koju planiraju sprovesti svi gradski/općinski organi NB-a u narednom periodu jeste i prikupljanje potpisa za peticiju „Trgovska Mora: Reci, ne može!“ koju je pokrenuo NB s ciljem sprečavanja Republike Hrvatske da odloži nuklearni otpad na granici sa BiH koje će biti pogubno za okoliš i zdravlje građana.

Pozivamo sve savjesne građane BiH, ali i Republike Hrvatske da se odazovu ovom pozivu i potpišu ovu peticiju online na sljedećem linku: https://trgovskamora.com/

Press služba