Saopštenje za javnost zastupnice u PS BIH nakon sastanka sa američkim ambasadorom u BiH

      Zastupnica Nezavisnog bloka u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, Aida Baručija kao članica Kluba za evropske integracije i sigurnosna pitanja PS BiH zajedno sa članovima ovog kluba sastala se danas sa NJ.E., ambasadorom SAD u BiH, Ericom Nelsonom.

“Ambasador Nelson je već prepoznat kao diplomata koji vodi aktivnosti Vlade SAD usmjerene ka unapređenju partnerstva sa Bosnom i Hercegovinom na polju bezbjednosti, privrednog rasta, borbe protiv korupcije i jačanja vladavine prava. Kroz podršku aktivnostima građana u sferi reformi i napretka Bosne i Hercegovine ambasador Nelson se zalaže za korištenje domaćih resursa i snaga. Iskoristili smo priliku da se kao Klub za evropske integracije i sigurnosna pitanja PS BiH zahvalimo za već učinjene korake kako ambasadoru Nelsonu tako i kongresmanima i senatorima na poznavanju stanja u BiH te najavljenom još jačem zalaganju i pomoći pri našoj zajedničkoj borbi ka EU integracijama i NATO savezu koji nemaju alternative. Izražavam zadovoljstvo da dijelimo zajedničke principe koji govore da su vladavina prava, sigurnost i stabilnost ono sto je BiH potrebno.

Podsjećam da se isključivo na direktan način moraju vršiti svakodnevni pokušaji i angažman svih političkih struktura ako Bosnu i Hercegovinu želimo vidjeti u okviru navedenih organizacija,” izjavila je zastupnica Aida Baručija.

Press služba